Menu

Warning: Creating default object from empty value in /home/autokron/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596

Obligatiile pentru intretinerea starii tehnice a vehiculului

Pentru a corespunde din punct de vedere tehnic în circulaţia pe drumurile publice, conducătorul autovehiculului are obligaţia să-i asigure 'buna funcţionare

a mecanismelor care concură direct la siguranţa rutiera, respectiv a mecanismului de direcţie şi a sistemelor de frânare, rulare şi iluminare-semnalizare.
De asemenea, pentru autorizarea circulaţiei vehiculului, deţinătorul are obligaţia să-l supună inspecţiei tehnice periodice.
Înaintea oricărei plecări la drum cu vehiculul este necesară şi utilă verificarea dacă în rezervorul ştergătorului de parbriz se află cantitatea suficientă de lichid, dacă sistemul de iluminare-semnalizare funcţionează corespunzător, inclusiv dacă toate pneurile au presiunea prescrisă de cartea tehnică a constructorului.
Conducătorul de autovehicul este obligat să permită poliţistului rutier, la cererea acestuia, să-i verifice identitatea sa şi a pasagerilor, să permită controlul stării tehnice a vehiculului, precum şi al bunuri lor transportate.

 

Din aceiasi categorie: Mecanismul de directie »

adauga comentariu

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Inapoi sus